Cliché of niet.

Clichés zijn er niet voor niets. Sterker nog, ze zijn gebaseerd op waarheid. Na regen komt zonneschijn en als het kalf verdronken is dempt men de put. Zo is het ook met relatieproblemen. Pas nadat het fout is gegaan, treffen we maatregelen. Wanneer je bedrijf niet functioneert vragen we een interim mee te kijken. Als je iets wil leren gaan we op cursus en wanneer je een been breekt dan gaan we naar de eerste hulp. Je brengt dan toch niet zelf je gips aan?

De drempel die men ervaart om contact op te nemen met een relatietherapeut is hoog. Het vergt moed om te zeggen: ‘we redden het niet alleen’. In het begin was jullie relatie fijn en interessant, maar nu komen jullie er niet meer uit. Jullie draaien in cirkels om elkaar heen of vervallen keer op keer in dezelfde negatieve patronen.

Vaak hoor ik: “het kan zo niet langer” of “er moet gauw iets gebeuren”.

Relatieproblemen zijn er zelden ineens of zomaar. Vaak zijn ze onbewust, ze sluimeren, groeien of woekeren en moeten bij de wortel worden aangepakt. Soms zijn ze bij de ene partner wel aanwezig en bij de andere niet. Soms is er een vorm van overspel aan de orde of een conflict wat tussen de partners in blijft staan. Wat er ook aan de hand is, de perfecte relatie bestaat niet en hoe langer je samen bent hoe meer positieve en negatieve ervaringen je met elkaar deelt.

Als relatietherapeut probeer ik jullie gerust te stellen. We bepalen een startpunt en daar vandaan gaan we aan de slag. Het doel is een goede afloop, waarvan we de betekenis gezamenlijk bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *