De Andere vrouw deel 1

Deel 1

We horen allemaal dat een andere vrouw of een andere man ervoor kan zorgen dat een huwelijk strandt, maar wat weten we eigenlijk over die ander? De komende periode zal ik een casus uit de praktijk in een blog verwoorden. Buiten de praktijk beginnen de verhalen steevast met: “Weet je wie er uit elkaar gaan? Nou, vertel op, wie? Echt, zij?…zij leken zo gelukkig… hij heeft dus al een tijdje een ander. Zijn vrouw is daar vorige week achter gekomen. De arme schat. Ze hebben ook drie schattige kinderen samen. Begrijp jij dat nou? Ongelofelijk!”

Het is maandagmorgen kwart voor negen en mijn telefoon gaat voor de tweede keer. Ik neem op en ik hoor de bibberige stem van Fleur, een 37-jarige accountant die duidelijk moeite heeft om haar emoties onder controle te houden. Ze begint langzaam te vertellen. Al enige maanden heeft ze een affaire. Na jaren van vriendschap was tijdens het etentje met haar jaarclub de vonk overgesprongen en was ze de volgende morgen in de armen van Bram wakker geworden. Al weken sturen ze elkaar spannende berichten, bellen ze urenlang vanuit de auto en bouwen ze in het geheim luchtkastelen. Het was heerlijk. Ze genoot van zijn aandacht. Hij wilde alles van haar en zij gaf hem in ruil daarvoor de aandacht waar hij naar op zoek was. Bram was jong getrouwd, hij was 22. Nadat zijn vriendin per ongeluk zwanger raakte besloten ze ervoor te gaan. Hij studeerde nog maar was vastberaden om zijn studie af te maken. Terwijl hij een master volgde en zijn jonge bruid voor het gezin zorgde, bouwde hij aan de zekerheden van huis, hypotheek en een prachtige auto. De ideale combinatie. Hij werd succesvol en zij werd de leukste moeder op het schoolplein.

Fleur zit in een spagaat, een situatie die ze haat. Ze heeft geen controle over haar gevoel. Tot over haar oren verliefd op Bram terwijl ze met Frank al jaren probeert zwanger te raken. De ziekenhuisbezoeken, de geplande vrijpartijen en de diepe teleurstellingen in haar lichaam worden haar soms te veel.
Frank is vreselijk lief en zou een geweldige papa worden als het ervan mag komen. De urenlange gesprekken, de dagen struinend door babyparken en de pijnlijke blikken in Bugaboos zijn ook hem niet in de koude kleren gaan zitten. Echter, de komst van Bram maakte iets in haar los wat ze in jaren niet had gevoeld. Ze was geen mislukking, ze was begeerlijk en ze voelde zich vruchtbaar. In ons derde gesprek vertelt ze hoe heerlijk ze de spanning vindt en hoe fijn het is om uren voor ze met Bram afspreekt zichzelf in de spiegel te zien. Knap, blozend, opgewonden en bovenal zelfverzekerd. Bram maakt iets in haar los, het is een gevoel wat niet valt uit te leggen. Ik vraag haar of ze dit kan omschrijven en ze vertelt dat het net is alsof ze jarenlang door een uitputtende woestijn liep en ineens in een oase terecht kwam. Al drinkend uit de weelde van de oase realiseert ze zich het verraad naar Frank en de vrouw van Bram. Zij hadden tot nu toe geen echte rol gespeeld, maar het lijkt of er van alles verandert. Alsof ze niet meer terug kan naar wie ze was. Het maakt haar benauwd…wat nu? Fleur komt langzaam uit haar verliefdheid weer terug in de realiteit. We maken een afspraak op korte termijn en houden veelvuldig contact. Over één ding zijn we het eens: ze wordt nooit meer de vrouw die ze was. Gelukkig maar.

Wordt vervolgt.

(De namen in deze blog zijn fictief. De blog is met hulp en toestemming van alle betrokkenen gemaakt en gepubliceerd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *